MUSIIKIN-

OPISKELU

Suomalainen verkkopalvelu musiikinharrastajille

Suomessa on asukaslukuun nähden hyvin paljon musiikinharrastajia. Tilastokeskukselta saadun tiedon mukaan jopa 40% suomalaisista harrastaa elämänsä aikana laulamista tai jonkin instrumentin soittamista. Suuret harrastajamäärät ovat mahdollistaneet myös monipuolisen ja erittäin laadukkaan musiikinopetuksen leviämistä koko maahan. 

Monet luottavat edelleen kasvotusten tapahtuvaan opetukseen, vaikka suuri osa oppimisesta tapahtuu nykyään netissä. Netin haasteena on tiedon oikeellisuudesta varmistuminen ja luotettavan tiedon hajanaisuus, kun taas yksityistunnit ovat usein verrattain kalliita tai muutoin vaikeammin saavutettavissa.
 

OPPIMISTAVAT

Oppimistavoista perinteisin on oma opettaja, eli ykistyistunnit. Ryhmäopetusta on mahdollista ottaa erilaisita opistoista mutta nousevana tapana on ottaa soittotunteja tai harjoitella soittamista internetin välityksellä. Myös monet palvelut ovat täysin suunniteltu itsenäiseen harjoitteluun

YKSITYISTUNNIT

Yksityistunteja on paljon tarjolla ympäri Suomea. Eniten tarjontaa on isommissa kaupungeissa, mutta myös maaseudulla on mahdollistaa ottaa soittotunteja. Soittotuntien trendinä on laajasti myös e-opetuksen.
 

Suosituimpia lähiopetustunteja tarjoaa kansalaisopistot. Kitaran- ja pianonsoiton alkeiskurssit ovat poikkeuksetta täyteen varattuja.

 

Yksityishenkilöitäkin on lukuisia, jotka tarjoavat omaa opetustaan privaattitunneilla, mutta laadusta ei voi koskaan olla varma. Nykyään myös internetin välityksellä otetaan reilusti soittotunteja, johon teknologian kehitys on tuonut hyvät mahdollisuudet. 

 

Lue lisää soitto- ja yksityistunneista:

ITSENÄINEN SOITONOPISKELU

Vaikka Suomi on pullollaan soitonopettajia, moni luottaa ainakin jossain harrastuksensa vaiheessa itseensä ja kykyynsä kehittyä soittajana tai laulajana. 

Itsenäinen opiskelu on kasvattanut suosiotaan paljon. Nykyään internetin myötä tulleet erilaiset palvelut ja yritykset ovat rakentaneet kokonaisuuksia, joiden avulla voi saada erittäin laajaa opetusta kotisohvalle. Suomenkielisiä palveluita on kuitenkin vain yksi, Rockway.fi.

On kuitenkin suositeltavaa, että täysin itsenäisesti opiskeleva kysyy ja näyttää soittoaan otteiden näkökulmasta ammattilaiselle, jotta voi olla vakuuttunut siitä, että ei opi otteita tai pidä plektraa täysin väärin.

 

Palveluita itseopiskelun tueksi:

SOITTOTUNNIT LAPSELLE

Soittaminen ja laulaminen ovat kaikille lapsille erittäin suositeltava ja kehittävä harrastus. Parhaassa tapauksessa musiikista muodostuu lapselle koko elämän mittainen ystävä ja vaikkei näin kävisikään, lapsi oppii musiikkiharrastuksen avulla kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja vastuuta. Lisäksi musiikin on tutkitusti todettu kehittävän lapsen kognitiivisia taitoja.

Lapsille sopivan opettajan löytäminen voi olla haasteellista. Kaikki opettajat eivät sovellu välttämättä juuri sinun lapsellesi ja parhaille opettajille on yleensä jonoa. Ennen yksityisopetukseen sijoittamista, lapsen kiinnostusta aiheeseen voi olla hyvä testata erilaisilla netistä löytyvillä opetusvälineillä. Mikäli kuitenkin etsit lapsellesi sopivaa opettajaa, tässä muutamia vinkkejä:

 

SOITTOTUNNIT AIKUISELLE

Soittaminen ja laulaminen mielletään usein virheellisesti lasten ja nuorten harrastuksiksi. Monet etenkin iäkkäät ihmiset kokevat, että oppiminen on vanhemmalla iällä vaikeaa. Vaikka kynnys olisikin aikuisiällä korkeampi, on musiikkiharrastus silti tutkitusti yksi parhaista tavoista edesauttaa esim. työssä jaksamista, ehkäistä neurologisia sairauksia, löytää samanhenkisiä ihmisiä ja kehittää kognitiivisia taitoja. Ja sitäpaitsi, oikeisiin asioihin keskittymällä vaikkapa kitaransoiton oppiminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin luulla saattaa.

Oikean opettajan löytäminen voi olla ensiarvoisen tärkeää harrastusinnon ja motivaation säilymiseksi, mutta ne voivat olla etenkin työssäkäyville vaikeasti saavutettavissa. Ennen yksityisopetukseen pääsyä vain harvoilla riittää kärsivällisyyttä pitää juuri herännyttä alkuinnostusta aisoissa ja silloin on hyvä kääntyä netistä löytyvien apuvälineiden puoleen, kuten Rockway.fi.

 

Paras tapa harrastaa musiikkia

Rockway tarjoaa sinulle kaiken, mitä tarvitset soittoharrastuksesi aloittamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tuhansia videosisältöjä nuotteineen ja taustanauhoineen käyttää jo yli 100 000 suomalaista.
Lunasta ilmainen kokeilusi nyt!

ALOITA HARRASTUS HETI:

Valitse oma polkusi:

Polut ovat useammista kursseista koostuvia kokonaisuuksia, jotka tarjoavat kattavamman sukelluksen nimettyyn aiheeseen. Polut tarjoavat loistavan tavan tutustua palveluumme syvällisemmin.

Meiltä löydät kaiken

Rockway on tietopankki, josta löydät biisejä, genrejä,
soittotekniikoita ja teoriaa

Harrasta huolettomasti

Inspiroidu, soita, jammaile ja harrasta huolettomasti ilman paineita.

Huomaa kehitys!

Voit edetä suunnitelmallisesti luotujen kurssikokonaisuuksien avulla ja kehittyä nopeasti.

Ilmainen kokeilusi sisältää kaikki soittimet, kaikki kurssit.
Ei sido mihinkään!

Asiakaspalvelu
+358 45 7731 1111 (mpm/pvm)
tuki@rockway.fi
Arkisin klo 09:00-15:00

Osoite
Rockway Oy

Ilmalankatu 2A

00240 Helsinki
 

  • Rockwayn Facebook-sivu
  • Rockwayn YouTube-kanava
  • Rockwayn Instagram-tili

Rockway.fi

Copyright 2019

Rockway3.0Symbol.png